Mérnöki megoldások nem csak mérnököknek

Mérnöki megoldások nem csak mérnököknek

Mi helyettesítheti az AutoCAD-et?

2020. november 18. - EuroSolid

Sok tervezőmérnök karrierjét az AutoCAD használatával kezdte. Azonban a körülöttünk lévő világ megváltozott és sok más lehetőség is kínálkozik, különösen azok számára, akik nem akarják az AutoCAD-et a jelenlegi áron fizetni. A DraftSight ingyenes verziója sajnos múlt december megszűnt, de még így is ár-érték arányban ez a legprofesszionálisabb 2D tervező szoftver a piacon. 

Természetesen egy új, másik szoftver esetén felmerülnek az alábbi kérdések:

 

Örömünkre szolgál, hogy ezekre a kérdésekre a válaszunk: Igen! A DraftSight nemcsak az AutoCAD költségeinek töredékéért hoz létre kompatibilis DWG fájlokat, hanem a felhasználók is otthonosan érzik magukat a DraftSight-tal. A felhasználói felület ismerősen néz ki és a legtöbb parancs gyakorlatilag ugyanaz.

 

 

Kivágás és kiterjesztés parancsok

Például a PowerTrim parancs igazán hasznos. A TRIM és az EXTEND az AutoCAD leggyakrabban használt parancsai, és a DraftSight ezeket a parancsokat egy következő szintre emelte, ahogy a példában is látható. Nem kell pazarolni az időt az élek kiválasztásával – csak kezdje el a vágást (vagy hosszabbítást) jobbról.

 
 

Dinamikus blokk támogatás

Ez egy olyan eszköz, amelyet más nem AutoCAD programokkal szemben a DraftSight teljes mértékben támogat, a dinamikus blokkok létrehozása és használata. Miután létrehozott egy robusztus dinamikus blokk könyvtárat az AutoCAD-ben, folytathatja annak használatát a DraftSight alkalmazásban, ahogy az a következő példában látható.

 

A DWG fájlokon túl

A DraftSight-ot eredetileg arra tervezték, hogy segítsék a SOLIDWORKS felhasználókat a DWG-fájlok kompatibilitási problémáival kapcsolatban, amelyeket az AutoCAD használata során tapasztaltak.

Nagyon meglepő fordulat volt, hogy ez több millió letöltést eredményezett. Eredetileg a gépészeti piacra összpontosítottak, éppen ezért számos nagyszerű funkciót (beleértve az Eszköztárat) találhatnak a gépészmérnökök. Az idő múlásával azonban a tervező világ többi része megismerkedett a DraftSight-tal, és a felhasználói bázis úgy fejlődött, hogy tartalmaz egy jelentős százalék AEC-t. Következésképpen a DraftSight csapata nagyon szívesen fejleszti a termékeit más iparágakhoz tartozó parancsokkal is (ideértve a BIM-hez vezető utat is).

A 2D CAD tervező szoftver, a DraftSight több csomagban is elérhető, hogy megfeleljen az Ön igényeinek.

Az AutoCAD szoftverrel ellentétben megvásárolhatja a DraftSight Enterprise állandó verzióját is, hogy örök licenccel rendelkezzen és ne kelljen bérelnie szoftverét!

 

Ismerje meg a DraftSight csomag képességeit!

 

 

Mivel a DraftSight-nak nem kell egy közel 40 éves CAD-termék terheit hordoznia, ezért a program maga is sokkal könnyebb. A hardver és a teljesítmény követelményei sokkal alacsonyabbak, mint az AutoCAD esetében (ez pénzmegtakarítást is jelent a hardverre). Rendelkezik-e az összes AutoCAD paranccsal? Egyáltalán nem – de miért is kellene rendelkeznie vele? Szüksége van 38 évnyi parancsra? Nem, Önnek a legjobb parancsokra és a legújabb parancsokra van szüksége, és azokra, amelyek segítenek a munkája elvégzésében. A leggyakrabban használt és kért parancsokat a DraftSight tartalmazza. Azokat a parancsokat, amelyekre 30 évvel ezelőtt volt szükség, vagy amelyeknek most nincs értelme és létjogosultsága, egyszerűen nem szerepelnek már.

 

GYIK A DRAFTSIGHT LICENCELÉSÉRŐL ÉS MEGVÁSÁRLÁSÁRÓL

 

TÖLTSE LE A DRAFTSIGHT INGYENES PRÓBAVERZIÓJÁT, ÉS GYŐZŐDJÖN MEG RÓLA!

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosolid.blog.hu/api/trackback/id/tr5116288506
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása